NOVEX Groene Hart in ontwikkeling Webinar #6 Landbouw

NOVEX Groene Hart in ontwikkeling Webinar #6 Landbouw.

Alle Webinars terugkijken?  NOVEX Groene Hart in ontwikkeling externe link

NOVEX Groene Hart in ontwikkeling is een zesdelige Webinarreeks en gaat over het tot stand komen van een Ontwikkelperspectief Groene Hart. Het Ontwikkelperspectief Groene Hart stellen Rijk en regio samen op en voedt de ruimtelijke voorstellen die de drie provincies opleveren.

In de Webinar #Landbouw in het Groene Hart, op 31 januari a.s., komen vier melkveehouders aan het woord die ieder op hun eigen manier de transitieopgaven in het Groene Hart succesvol zijn aangegaan. Zij spreken over de werkzame maatregelingen en de ondersteuning die nodig is voor een duurzame toekomst.

Programma

De landbouw in het Groene Hart is al eeuwen de belangrijkste beeldbepaler van het landschap en heeft een rijke historie van aanpassen en innoveren in een veranderende omgeving. Maar met de toenemende zorg over de leefomgeving; water- en luchtkwaliteit, biodiversiteit, het klimaat en een andere kijk op de omgang met dieren, wordt de puzzel voor melkveebedrijven steeds complexer. Want alle opgaven raken hun erf en zorgen voor een voortdurende stapeling van beleid. Op welke manier kan deze sector, vanuit de diversiteit van hun ondernemerschap en verschillende bedrijfsconcepten en systemen, gemotiveerd en in transitie blijven.

 

Relevante documenten