Jaarevenement Stad en land in groenblauw verband

STAD EN LAND IN GROENBLAUW VERBAND

 ๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น>>>>

 

Op maandag 24 juni a.s. organiseert het Bestuurlijk Platform Groene hart het jaarlijkse Groene Hart evenement met het thema Stad en Land in Groenblauw verband. Wij nodigen u van harte uit om bij de vierde editie van het jaarevent aanwezig te zijn.  

Het Groene Hart jaarevenement is hรฉt evenement voor overheden, maatschappelijke organisaties, burgers, ondernemers en kennisinstellingen in het Groene Hart. We hebben een inspirerend middagprogramma met interactieve sessies en masterclasses, gericht op diverse werkmethoden om tot een integrale aanpak en uitvoering te komen voor de toekomst van het Groene Hart. Natuurlijk is er ook weer voldoende tijd om bij te praten met de collegaโ€™s uit de provincie. 

Aansluitend vindt er in de avond het (besloten) Diner Pensant plaats voor bestuurders uit het Groene Hart. Zowel het dag- en avondprogramma vindt plaats bij De Boerinn te Kamerik.  

Wij kijken uit naar uw komst! 

 

Middagprogramma 

12.00 uur                  Inloop  

13.00 uur                  Opening โ€œStad en Land in groenblauw verbandโ€ 

14.30 -17.00 uur:      Deelsessies  

17.00 -17.30 uur:       Netwerkmoment   

17.30 uur:                  Plenaire afsluiting samen met bestuurders vanuit de vier overheidslagen 

18:30 uur:                 Einde jaarevenement 

(Einde ambtelijk middagprogramma en start bestuurlijk avondprogramma)            

 

๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น>>>>      

Praktische informatie

๐Ÿ”ธWanneer l 24 juni 2024 
๐Ÿ”ธTijd l 13.00 - 18.30 uur 
๐Ÿ”ธWaar l De Boerinn         

๐Ÿ”ธContact: CB@bestuurlijkplatformgroenehart.nl                                                                                                                       

 

Moderatoren

 • ๐Ÿ”ธ l Moderator middag

  Esther van der Voort

  Esther van der Voort
 • ๐Ÿ”ธ l Moderator avond

  Menno Bentveld

  Menno Bentveld

Sprekers

 • ๐Ÿ”ธ l Hans Oosters

  Mr. J.H. Oosters is sinds 2019 Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht. Hij is werkzaam geweest bij de VNG en werd in 2000 burgemeester in Bergambacht en later waarnemend burgemeesterschap van Ouderkerk. Van 2005 tot 2019 was hij dijkgraaf van het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard en vanaf 2015 tot zijn vertrek in 2019 de voorzitter van de Unie van Waterschappen. Hij ziet erop toe dat het democratisch proces goed verloopt en de inwoners gehoord worden.

  Hans Oosters
 • ๐Ÿ”ธ l Remko van der Drift

  Remko van der Drift inspireert mensen om vriendelijk en begripvol te zijn voor de tekortkomingen van zichzelf en anderen zodat we kunnen leven in een faalkundige samenleving. Hierin aanvaarden we imperfecties, zijn we open over fouten en falen, en creรซren we een mooiere wereld met meer ruimte om te leren, genieten, vernieuwen en compassie.

  Remco van der Drift
 • ๐Ÿ”ธ l Co Verdaas

  Co Verdaas is sinds 1 december 2023 deltacommissarisDe heer Verdaas vindt het van belang dat water niet als een geรฏsoleerde opgave wordt gezien en gekoppeld wordt aan de opgaven voor woningbouw, (delta)natuur en verduurzaming van de economie. 

  Co Verdaas

Zes deelsessies

Tijdens de interactieve sessies worden diverse samenwerkingsmethoden verkend die bijdragen aan de uitvoering van het Ontwikkelperspectief Groene Hart. Zoals het aanpakken van uitdagingen op het gebied van natuurbehoud, landbouw, het platteland en stedelijke ontwikkeling. 

De nadruk ligt op het vinden van duurzame oplossingen en het creรซren van een sterke verbinding tussen de vele opgaven op het gebied van natuur, landbouw, het landelijk gebied en de stad en alle betrokken partijen in het Groene Hart. 

๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น>>>>

 • ๐Ÿ”ธ l Ontwerpend onderzoek

  MOOINL
 • ๐Ÿ”ธ l Participatie

  SamenSpraakSpel
 • ๐Ÿ”ธ l Systeemgericht benadering

  systeemgerichte benadering 40 pax
 • ๐Ÿ”ธ l Innovatietafels

  Innovatietafels
 • ๐Ÿ”ธ l Gebiedsgerichte aanpak

  RIA
 • ๐Ÿ”ธ l Regeneratieve aanpak

  Theater van de verbeelding
 • ๐Ÿ”ธ l Burgergesprekken

  Ps theater 2024