Terugblik Groene hart jaarevent Stad en land in Groenblauw verband 2024

25 juni 2024

Het Groene Hart jaarevenement zit erop! Met meer dan 200 aanwezigen, veel inspiratie en talloze bekende en nieuwe connecties kijken we terug op een geslaagde 4e editie van het groene hart Jaarevent. Dit jaar was het thema โ€œStad en Land in groen/blauw verband. Centraal hierbij stond samenwerking met het oog op onze toekomstige generaties.

Op maandag 24 juni organiseerde het Coรถrdinatiebureau Groene Hart het vierde jaarevent, bij De Boerinn in Kamerik. Het evenement is de opvolger van Het diner pensant, Waar het schittert en schuur en Schuivende panelen en speciaal voor alle overheden en maatschappelijke organisaties betrokken bij het Groene Hart. In de avond sloten de bestuurders aan voor het Diner pensant. 

Groene Hart jaarevenement 2024_Stad en land in groenblauw verband.

Leren door te doen

De middag startte met een plenair programma onder leiding van dagvoorzitter Esther van der Voort. Een interactieve sessie van Instituut van de Faalkunde bracht meteen energie in de open arena midden op het grasveld en zorgde voor het durven fouten maken met elkaar op het podium. Voor het loskomen van paradigma bij overheden om tot innovatie en realisatie te komen. In de middag verdeelde het publiek zich in zeven verschillende interactieve deelsessies waar de kansen van het huidige samenwerken werd ervaren: bestaande methodieken die tot nieuwe werkvormen, inzichten en integraal samenwerken kunnen leiden. 

 

 • ๐Ÿ’ฌ

  Tafel
 • ๐Ÿ’ฌ

  SamenSpraakSpel workshop
 • ๐Ÿ’ฌ

  Bestuur
 • ๐Ÿ’ฌ

  kaart

Belang van samenwerken

๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น

Bestuursovereenkomst ondertekening

Rond het avonduur sloten de bestuurders van de vier overheden aan voor een tweede plenaire bijeenkomst. Een samenkomst dat symbool staat voor werken als รฉรฉn overheid, waarbij de opgaven van het Groene Hart centraal staan. Moderator Menno Bentveld opende met een voordracht over het niet kunnen wegdenken van de ander. In aanwezigheid van de bestuursleden platform Groene Hart Victor Molkenboer en Mirjam Sterk is de bestuursovereenkomst ondertekend door nog twee gemeenten: De Bilt en Ijselstein. Daarmee bekrachtigen zij dat ze willen werken in netwerken waarin zij niet alleen het belang van hun eigen organisatie, maar juist over de grenzen heen met het netwerk, de opgave binnen het Groene Hart gaan behartigen. 

Zoek het gedonder op

๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น๐Ÿ”น

Co Verdaas

"Ik ga jullie niet vertellen hoe en wat je moet doen om met elkaar tot een gezamenlijke aanpak te komen, waarbij water en bodem sturend is." sprak Deltacommissaris Co Verdaas in zijn key note. "Maar wat ik wel wil meegeven is: zoek het gedonder op. Durf elkaar te bevragen om erachter te komen en te leren wie we zijn en wat we doen. In samenwerkingen gaat het om onderling vertrouwen en dat er de juiste klik is, want je kan alleen samen iets laten ontstaan door de symbiose van wat we allemaal doen."

Bekijk hieronder de foto's om te zien hoe we dat samen op 24 juni J.I bij de Boerinn hebben gedaan