Het Groene Hart stelt zich kandidaat voor de 6e editie van de Landschapstriënnale 2023

Deze Landschapstriënnale valt samen met het 65-jarige bestaan van het planologische concept “het Groene Hart”, een mooi moment om terug te blikken maar vooral vooruit te kijken.

Cover de ontwikkeling van het westen des lands

(bronvermelding: Rijksdienst voor het Nationale Plan (1958))

Voor het organiseren van de Landschapstriënnale -die elke 3 jaar in Nederland wordt gehouden- is de Stichting Landschapstriënnale op zoek naar kandidaten. Vanuit diverse hoeken binnen het Groene Hart heeft het Coördinatiebureau signalen ontvangen dat -gezien de vele zaken die zich in het Groene Hart afspelen en de positieve aandacht die dit met zich mee brengt- het goed zou zijn om ons kandidaat te stellen.

Deze Landschapstriënnale in het Groene Hart is bedoeld voor een breed publiek. Hierbij kunt u denken aan professionals die werken bij de verschillende overheden in en om het Groene Hart, maar vooral ook aan een publieksevenement om het Groene Hart weer dichter in de harten van mensen te krijgen.

De Landschapstriënnale in 2023 valt samen met het 65-jarige bestaan van het planologische concept ‘Het Groene Hart’. Een mooi moment om terug te blikken maar vooral vooruit te kijken. Wat zijn de Groene Hart kwaliteiten als het gaat om circulaire landbouw, energie neutrale dorpen en de mobiele, adaptieve en waterbewuste samenleving. En wat kunnen overheid, bedrijfsleven en de maatschappelijke organisaties en burgers hierin betekenen.

Het organiseren van een dusdanig groot evenement is een kans die wij graag met beide handen willen aannemen en mochten wij in aanmerking komen om deze komende Triënnale te organiseren dan gaan wij vanuit de bestaande samenwerking op zoek naar meer partners om aan de Landschapstriënnale in het Groene Hart invulling te geven.  

Voor meer informatie: https://landschapstriennale.com/oproep-landschaptriennale-2023/