20
dec

🎦 NOVEX Groene Hart Webinar # 6: Landbouw Groene Hart

Datum & tijd: Plaats in agenda

Locatie: Online: aanmelding geopend

NOVEX Groene Hart in ontwikkeling is een zesdelige Webinarreeks en gaat over het tot stand komen van een Ontwikkelperspectief Groene Hart en de relevante ruimtelijke thema's voor dit gebied. Het Bestuurlijk Platform Groene Hart, waarin de vier overheidslagen vertegenwoordigd zijn, zet zich in voor het tijdig opstellen van het Ontwikkelperspectief Groene Hart en de samenhang met het proces van de ruimtelijke puzzels en de PPLG's en de impact van de ruim 20 ruimtelijke Rijksprogramma's op het Groene Hart als één geheel. Thema van de zesde en laatste Webinar is: Landbouw

Aanmelden Webinar: Landbouw in het Groene Hart

 

Landbouw

Landbouwgebruik

Het thema van deze Webinar is Landbouwtransitie in het Groene Hart. 65% Van de oppervlakte van het Groene Hart wordt agrarisch gebruikt, vooral door melkveehouders. De moderne (hedendaagse) bedrijfsvoering bevordert de bodemdaling, reduceert de biodiversiteit en bedreigt de kwaliteit van het landschap. Hoe ziet de landbouw-van-de-toekomst in het Groene Hart eruit?

Groene Hart Ontwikkelperspectief 2.0 

In de afgelopen periode is de consultatieronde geweest van het Groene Hart Ontwikkelperspectief met de ontwikkelprincipes en toekomstbeelden Groene Hart. In dit Webinar neemt Patricia Braaksma u mee in de stappen die we met elkaar moeten nemen om tot een Uitvoeringsagenda te komen. 

De Webinar Landbouw is de laatste aflevering uit de zesdelige reeks NOVEX Groene Hart in ontwikkeling. Meld u alvast aan voor deze Webinar en zet woensdag 20 december in uw agenda. Wij houden u dan op de hoogte over het programma en de sprekers.

Voorgaande Webinars terugkijken👉🏻 https://lnkd.in/e-5mSZtM